Ce fac în cazul unui accident rutier cu victimă?

Ne contactaţi de urgență la 0786825462 sau ne lăsați datele de contact pe adresa noastră oragondespagubiri@gmail.com. Vă vom contacta și vă vom adresa câteva întrebări referitoare la accident și la urmările acestuia.

Evident, vom răspunde și întrebărilor dumneavoastră prin intermediul avocaţilor și colaboratorilor noștri. TOTUL facem în echipă. De comun acord, vom stabili o întâlnire la biroul societății noastre sau, dacă starea de sănătate nu vă permite, un consultant se va deplasa, gratuit, la domiciliu (spital, după caz. Oriunde în țară).

Preferăm ca la aceste întâlniri să participe câți mai mulți membri ai familiei, pentru că, în acest fel sunt puse mai multe întrebări și toată lumea este lămurită.

Fiecare dintre specialiștii noștri își va spune opinia cu privire la vătămarea pe care ați suferit-o. Avocații vor discuta cu dumneavoastră, vor studia dosarul la poliție, vă vor însoți și asista la declarații, vor stabili obiectivele expertizelor ce se impun în cauză.

Veți primi o trimitere către Serviciul de Medicină Legală (SML sau INML). În măsura posibilitaților, veți merge însoțiți de către un reprezentant al societății noastre. Vi se va elibera certificatul de expertiză medico-legală. Dacă vom considera necesar, veți putea beneficia de o opinie medicală separată, oferită de medicii colaboratori.

Va fi sau nu un dosar penal?

În functie de gravitatea leziunilor suferite reţinute în certificatul medico-legal.

Cum se va purta negocierea?

Cu dosarul bine alcătuit, fără a scăpa din vedere niciun amănunt, vom solicita societății de asigurare despăgubirile.

Putem întâlni două situații:
a) Societatea de asigurări, în urma negocierilor purtate, va face o ofertă de despăgubire corectă. În acest caz va fi semnată o tranzacție și va fi încasată despăgubirea. Din experiență vă spunem că o asemenea situație este rar întâlnită.
b) Societatea de asigurări nu va face nici o ofertă sau, dacă o va face, va fi una nesatisfăcătoare. Atunci ne vom adresa instanței de judecată civile competente.

Cum va decurge judecata?

Dacă va exista un dosar penal (un număr de zile de ingrijire medicală de 91 și peste, sau mai mic de 90 de zile dar a fost pusă viața în pericol sau au rezultat pierderea vre-unui organ sau infirmitate, ori s-a constatat un avort post-traumatic) dosarul va ajunge la o instanță penală, unde ne vom constitui ca parte civilă. Nu va trebui platită taxă de timbru. Dacă nu, dosarul va fi înaintat instanței civile competente. Va trebui plătită, firește, taxa de timbru judiciar, proporțională cu despăgubirea solicitată. Nu vă îngrijoraţi. Există posibilitatea scutirii taxei judiciare de timbru.

În ambele cazuri, dosarul va fi judecat pe fond, la judecătorie sau la tribunal, se vor administra probele (înscrisuri, martori etc) iar judecătorul (completul de judecată) va emite o hotărâre judecătorească / decizie.

După ce acea hotărâre/decizie va fi redactată, dosarul va fi transferat pentru a fi judecat de către o instanță superioară în funcție de calificare (apel sau recurs, la Tribunal, Curtea de Apel sau la Înalta Curte de Casație și Justiție). După ce se va judeca și la instanța superioară (unu-două termene), vom putea ști valoarea finală a despăgubirilor.

Pot apărea trei situații, anume instanța superioară să mențină, sa reducă sau să majoreze despăgubirile acordate de către prima instanță.

Cum încasez despăgubirea?

Teoretic, greul a trecut. Vom solicita societătii de asigurare sa platească despagubirea. Și în această etapă putem întâlni două situații:
a) Societatea plătește la simpla notificare într-un termen rezonabil (10 zile lucrătoare) sau
b) Societatea nu plătește la simpla notificare caz în care ne adresăm unui executor judecătoresc pentru a executa silit societatea de asigurări. Evident, onorariul de executare va fi suportat tot de către societatea noastră.

IMPORTANT!

Costurile serviciilor avocaților, opiniile medicilor colaboratori, expertizele medico-legale și tehnice, deplasările și consultanța specialiștilor ORAGON DESPĂGUBIRI sunt incluse în onorariul de succes. Nu vă vom solicita nici măcar un leu în avans.

Contactați-ne!

Telefon: 0786 825 462

Email: oragondespagubiri@gmail.com